De Christelijke Oratorium Vereniging Goes

Zeeuws Klassiek januari-juni 2019 28 november 2018

author:

De Christelijke Oratorium Vereniging Goes

Vanavond is het druk in Goes.

Mensen in uitgaanskleding begeven zich naar de Grote Kerk. Binnen staan mensen klaar om de gasten welkom te heten. De kerk is opgesierd met mooie bloemstukken. Orkestleden zijn hun instrumenten aan het stemmen, koorleden lopen wat zenuwachtig rond. Er hangt een verwachtingsvolle sfeer.

Het orkest gaat zitten. De leden van de Christelijke Oratorium Vereniging Goes nemen hun plaatsen in. De dirigent en de solisten komen op.

En dan begint het

Koor en orkest trakteren de bezoekers op een prachtig klassiek concert. Werken van Haydn, Mozart, Bach en ook moderne composities maken deel uit van het repertoire. De klanken van het koor en het orkest vermengen zich tot een bijzonder geheel. Na afloop klinkt de waardering door in het applaus. Het was weer een geweldige avond en iedereen gaat tevreden naar huis.

Repetities

Om dit voor elkaar te krijgen repeteert het koor elke week in de Vredeskerk, Ds. W.H. van der Vegtplein 2 in Goes. Op maandagavond klinken daar de stemmen van alten, bassen, tenoren en sopranen. De groep oefent enthousiast en werkt toe naar het grote jaarlijkse concert of naar een kleiner kerstconcert. Het koor bestaat al 100 jaar en heeft hiervoor in 2018 een onderscheiding ontvangen. De ongeveer 70 leden zijn leergierig en streven naar kwaliteit.

De leiding is in handen van een professionele dirigent, bijgestaan door een kundige en enthousiaste pianist. Het is bijzonder dat de COV beschikt over een grote mannengroep. Het koor is ambitieus en heeft een open karakter. Er is ruimte voor gezelligheid en onderling contact. Nieuwe leden zijn van harte welkom om in dit plezier te delen.

Bent u nieuwsgierig geworden?

Voelt u zich aangesproken? Neem contact op of kom een keer luisteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De deur staat open: secretariaat@covgoes.nl

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram