De Vlissingse Oratorium Vereniging

Zeeuws Klassiek januari-juni 2019 28 november 2018

author:

De Vlissingse Oratorium Vereniging

De Vlissingse Oratorium Vereniging sloeg in 2016 – op 70-jarige leeftijd! – nieuwe wegen in. Het subsidieloze tijdperk was toen al aangekondigd en doet in 2019 definitief zijn intrede. Gemeente en provincie stoppen met hun vaste subsidies. Vanzelfsprekendheden bestaan dan niet meer.

Aansprekende, spraakmakende concerten

De VOV heeft als missie aan zichzelf meegegeven dat zij gaat voor aansprekende en spraakmakende concerten van bekende en onbekende werken uit het grote klassieke en hedendaagse koorrepertoire. Concerten die een enthousiasmerende uitwerking moeten hebben op onze concertbezoekers, waar onze concertbezoekers en natuurlijk ook wijzelf door geraakt worden.

Samenwerken met anderen

De VOV gaat voor concerten, waarbij we graag de samenwerking aangaan met andere koren en zangers, muziek- en cultuurgezelschappen, scholen en opleidingsinstituten om zo een breder maatschappelijk draagvlak voor onze koor­activiteiten te verkrijgen.

Een nieuwe toekomst voor de VOV

Programmeren, organiseren en concerteren liggen voortaan in één lijn en zijn nauw met elkaar verweven. Concerten worden producties, waarmee we de spreekwoordelijke boer opgaan. We moeten voortaan acquisitie plegen, en bedrijven en fondsen, en hopelijk ook weer gemeente en provincie, voor ons winnen. Maar dan moet je ook wat te bieden hebben! Zo willen wij aan de VOV met haar roemrijke verleden – opgericht in 1946 – een nieuwe toekomst geven.

Wist u dat met elkaar zingen heel gezond is?

Zingen is goed voor lichaam en geest. Na een avond met elkaar zingen – wij repeteren op de maandagavond in het Scheldemond College in Vlissingen – ga je moe maar tevreden naar huis.

Zingend naar je werk

Wist u dat er in Nederland meer mensen in koren zingen dan dat er voetballers op het veld staan? Dus wat let u:kom bij ons zingen. En u gaat voortaan zingend naar uw werk én op reis.

 

Jeanette Vergouwen in de PZC

over onze uitverkochte Matthäus-Passion in 2017: Deze uitvoering verdient lof, de massale eensgezindheid straalde van de musici, er werd enthousiast gezongen. Het publiek genoot.

Redacteur Ernst-Jan Rozendaal in de PZC

over onze uitverkochte The Armed Man, een mis voor vrede, in 2017: Ik heb zelden meegemaakt dat de geschiedenis zo goed werd verbeeld en verklankt. En naar het nu gehaald als pleidooi voor verdraagzaamheid.

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram