De Zeeuwse Concertzaal. Ongehoord onbegrensd

Zeeuws Klassiek juni-december 2018 25 juni 2018

author:

De Zeeuwse Concertzaal. Ongehoord onbegrensd

“Bij de eerste muzieknoot rechtop en op het puntje van je stoel”, dat is de ambitie van de Zeeuwse Concertzaal (ZC), een bruisend eigentijds middelpunt in Middelburg. De kracht van de programmering zit in de hoge artistieke kwaliteit en de uitmuntende akoestiek van zaal. 

Muzikale diversiteit

Om welke muzieksoort het ook gaat, het belangrijkste is natuurlijk dat de­ muziek waardevol is in zichzelf. Daarbij groeit de samenwerking met onverwachte ­andere kunstdisciplines. Muzikale diversiteit is een deel van ons leven geworden.  Ooit een topvioliste horen zingen terwijl zij solo viool speelt?

De Salon is onze intieme zaal

Wij zien dat muziek grote groepen beoefenaars en liefhebbers aanspreekt. Daarvoor hebben wij twee zalen tot onze beschikking. Er is de Grote Zaal, voor orkesten, koren en producties waar musici en andere kunstenaars de ruimte ­van het podium nodig hebben. Daarnaast is er de kleine zaal, de Salon, voor kleine ensembles, solo’s of duetten. Een intieme zaal waar het publiek er met de neus bovenop zit.

De Grote Zaal is tegelijkertijd de opnamestudio

Naast de Grote Zaal, de Salon en de artiestenfoyer kunnen musici gebruik­maken van opnamestudio Zefir. Vele musici hebben hun cd hier professioneel ­laten opnemen. Ook de registratie van een concert is mogelijk.

Onze partners

De orkesten die wekelijks in de Zeeuwse Concertzaal repeteren zorgen voor een levendige sfeer. Het Zeeuws Orkest, de Koninklijke Oratorium Vereniging, het Middelburgs Muziek Korps en de Stichting Kamermuziek waarmee we samen­werken met de Salonconcerten, voelen zich thuis in de Zeeuwse Concertzaal. Bij alle concerten, bijeenkomsten en andere activiteiten ondersteunen de vrijwilligers de organisatie met verschillende taken. Zij zetten zich met groot enthousiasme in.

En onze vrienden

De directe relatie tussen musicus en toehoorder geeft een meerwaarde die je alleen in de Zeeuwse Concertzaal beleeft. Ook na afloop, persoonlijk met de artiesten in de foyer. U moet beslist eens komen luisteren! Daar wil je bij zijn, dat wil je meemaken. Blijf nieuwsgierig en volg ons op de voet en met het oor en word Vriend van de Zeeuwse Concertzaal zodat u gratis of met korting naar onze concerten kan komen. ‘Je hóórt ’t in de Zeeuwse Concertzaal!’

 

Enkele hoogtepunten uit het programma 2018-2019:

Claron McFadden en Nora Fischer

La Sfera Armoniosa, Claudio Monteverdi en zijn tijd. Tijdloos! De muziek in dit programma met twee vocale ­top­solisten is afkomstig rond de eeuwwisseling van de 16e naar de 17e eeuw. Claron McFadden en Nora Fischer worden ­begeleid op viola da gamba, lirone, chitarrone en barok­gitaar. ”Ons hoogste doel is om de luisteraar in de ziel te raken.”

Jan Terlouw en het Leonard Ensemble 

in het literaire concert Wankele Wereld, geïnspireerd op de ­muziek van Astor Piazzolla. De indringende muziek van de Suite del Angel en de tekst zijn volledig verweven en vormen een ­volmaakte eenheid.

Dominic Seldis

Meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn pianist brengen u een heerlijke avond vol muziek en humor. Seldis is bekend als jurylid in Maestro. Een geweldig duo dat met plezier prachtige muziek maakt.

Wilt u zich verliezen in reizen?

Liederen van Schubert tot Tom Waits en verder? Kom dan naar Foreign Affairs: Songs of Travel. Een nacht in Lissabon is helemaal het einde! U wandelt door Lissabon via pittoreske ­steegjes naar beruchte volkswijken en ontmoet daar figuren, ­ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen Fado… met zang van Maria de Fátima begeleid door gitaren en een bas.

Of: Spinvis met In Werkelijkheid

Spinvis en Saartje Camp spelen een muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat. Spinvis behoort nog altijd
tot de Nederlandse top!

We verwelkomen u graag!

 

www.zeeuwseconcertzaal.nl

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram