De zomerserie van Het Zeeuws Orkest

Zeeuws Klassiek januari-juni 2019 28 november 2018

author:

De zomerserie van Het Zeeuws Orkest

Met het vocaal ensemble Musica Cordis

Tijdens de zomerserie wil Het Zeeuws Orkest met haar programma het ­publiek weer maximaal laten genieten van de prachtige akoestiek en ambiance van een aantal Zeeuwse kerken.

In Brouwers­haven, Aardenburg en Veere bieden wij samen met het vocaal ensemble Musica Cordis uit Goes een ingetogen, introvert programma, dat de ziel raakt. Het verstilt, het ontroert. Wij brengen u even bij uw diepste innerlijk … Zo mooi!!!!

Samen met Het Zeeuws Orkest optreden?

Het Zeeuws Orkest is er voor alle inwoners van Zeeland. Deze zomer nemen wij een initiatief om samen met zoveel mogelijk zangers een concert te geven. Bij succes hebben wij het vaste voornemen hier een traditie van te maken. Voorafgaand aan het eigen concert van Het Zeeuws Orkest geven wij samen met de deelnemende koren en individuele zangers een publieksconcert, waar iedereen welkom is. Het is gratis!!!

De ‘Scratch’… zo gaat het in zijn werk

Veel zangers kennen het fenomeen van de ‘scratch’. Dit is een dag waar je als zanger ’s ochtends vroeg komt, de hele dag repeteert en ’s avonds met orkest een concert uitvoert. Het Zeeuws Orkest presenteert hierop een variant en geeft zo zangers in Zeeland de gelegenheid een keer met een professioneel groot symfonisch orkest op te treden. En extra bijzonder is, dat het programma stukken bevat die in het avondconcert van Het Zeeuws Orkest en het koor Musica Cordis professioneel worden uitgevoerd. Het is dus niet alleen genieten, maar de zangers kunnen er veel van leren.

Het programma voor de scratchzangers bestaat uit: Het openingskoor ‘Gloria’ en het vierde deel,  ‘Domine Fili unigenite’, van het Gloria van Poulenc én het slotkoor uit Psalm 42 van Mendelssohn. (samen ca. 12 minuten). Bladmuziek wordt per mail als PDF verstuurd. De koorpartijen zijn als oefenbestanden per stem op internet te vinden.

In Veere en Aardenburg

Op vrijdag 28 juni wordt dit uitgevoerd in de Sint Baafskerk in Aardenburg, waar het avondconcert tevens het openingsconcert is van ‘Het kunstenfestival Aardenburg’ en op zaterdag 29 juni in de Grote Kerk Veere. Alle koren in Zeeland ontvangen een uitnodiging in december 2018. Mocht u nog niets gehoord hebben, als u dit leest, stuur even een mail naar secretariaat@zeeuwsorkest.nl.

Ook individuele zangers kunnen meedoen. De inschrijving bedraagt € 25 per zanger (met een maximum per koor van € 250). Voor dit bedrag sturen wij u per mail de partituren toe, die u zelf kunt instuderen. U krijgt een specifieke koor­repetitie op de dag zelf door de bekende Zeeuwse muziekpedagoog Rob van der Meule.

Om ca. 17.30 uur repeteert u met Het Zeeuws Orkest  o.l.v. chef-dirigent Ivan Meylemans. Hierbij zijn uw vrienden, familie en alle andere belangstellenden van harte welkom om tot slot het resultaat van alle inspanningen in dit publieksconcert te beluisteren.

Wilt u vervolgens het gehele concert van Het Zeeuws Orkest met Musica Cordis en de sopraan Anneke Luyten horen en nu ontspannen genieten van de stukken waar u zo hard aan gewerkt heeft, dan is er voor het geheel een interessante arrangementskorting.

 

Het volledige programma

  • Poulenc Gloria
  • F. Schmitt La tragédie de Salomé
  • Mahler Wir geniessen die himmlischen Freuden (uit Mahler IV)
  • Mendelssohn Psalm 42 (Wie der Hirsch schreit)
  • Soliste Anneke Luyten, sopraan

Zeeuws orkest

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram