Een goed Idee… Zeeuws Klassiek!

Zeeuws Klassiek juni-december 2018 25 juni 2018

author:

Een goed Idee… Zeeuws Klassiek!

Jack en Greetje van Langevelde vertellen vanuit een heel persoonlijk perspectief, waarom zij en hun bedrijf Improvement BV de totstandkoming van Zeeuws ­Klassiek ondersteunen.

Fan van Het Zeeuws Orkest

“Mijn vrouw en ik zijn groot fan van Het Zeeuws Orkest. Dat er in deze provincie een orkest is van dit niveau, verbaast ons iedere keer weer positief. We zijn zo veel mogelijk van de partij bij Het Zeeuws Orkest in De Mythe in Goes.”

Maar er is veel meer aan klassieke muziek in de provincie

“Naast Het Zeeuws Orkest zijn wij regelmatig aan­wezig bij optredens van o.a. het Zeeuws Vocaal Ensemble, de Christelijke Oratorium Vereniging Goes en orgel­concerten van Arno van Wijk in de Grote Kerk in Goes. Omdat wij beiden graag zingen, genieten we hier zeer van en steunen we deze ensembles ook graag.”

Door de thematische aanpak zie je pas hoe groot het aanbod is

“Wat ons regelmatig opvalt, is dat wij tussen het publiek van deze verschillende ensembles weinig hetzelfde ­publiek zien. Terwijl alle genoemde ensembles toch volop klassieke muziek laten horen. Het voornemen om een magazine uit te brengen en daarin ook ruimte te geven aan andere klassieke muziekensembles uit deze regio vinden wij dan ook een prachtig plan.
Graag werken wij daaraan mee.”

Liefde voor klassieke muziek

“Waar komt onze liefde voor klassieke muziek vandaan? Beiden zijn wij gelovig en opgegroeid in de christelijke kerk. De liefde voor zingen is ons met de paplepel ingegoten. Zowel mijn vrouw als ikzelf zingen graag. Wij zingen regelmatig mee in de cantorij van de kerk. Onder leiding van de enthousiaste dirigente ontdekken we dat steeds mooiere muziek binnen onze mogelijkheden komt te liggen. Je krijgt als het ware binnen deze cantorij een gratis zangopleiding.”

Muziek voegt iets toe…  Tussen wonen en werken

“Mijn bedrijf Improvement BV is gevestigd in Houten. Wij werken voor opdrachtgevers in de Randstad en een enkele keer in de regio Antwerpen. Vanuit Goes breng ik de nodige ­uren in de auto door. De klassieke muziek van NPO 4 maakt mij rustig na mooie drukke dagen. Ik geniet volop van het brede aanbod op deze zender. Ook luister ik graag naar prachtige klassieke koorwerken via Spotify in de auto. De laatste maanden ben ik bijvoorbeeld erg onder de indruk van werk van de Noorse componist Ola Gjeilo. Mijn vrouw is kunstenares. In de uren die zij doorbrengt in haar atelier luistert zij graag naar klassieke muziek en populaire religieuze muziek. Haar inspiratie voor tekenen en schilderen ligt zeker ook in de muziek.

Muziek van Bach, zowel voor orkest als voor koren, staat zeer hoog op mijn lijstje. Bach is zo mooi, zo volledig, zo harmonieus. Natuurlijk speelt een rol dat veel psalmen, die ik ook graag zing, een stevige Bachsfeer laten horen. Ik ben geen begenadigd pianospeler. Ik moet het hebben van veel oefenen, waar ik niet altijd tijd voor kan vrijmaken. De stukjes die ik speel waar ik echt blij en enthousiast van word zijn toch keer op keer weer mooie werkjes van Bach.”

Doe mee en bezoek een concert

“Wij hopen dat onze bijdrage u mag stimuleren ook te komen genieten van live klassieke muziek in deze regio. Er gaat niets boven live klassieke muziek en dat op zich is al ‘Improvement’ wat wij vanuit Improvement BV van harte steunen.”

 

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram