Muziek Podium Zeeland – Zomer en winter altijd muziek

Zeeuws Klassiek juni-december 2018 25 juni 2018

author:

Muziek Podium Zeeland – Zomer en winter altijd muziek

De zomerprogrammering van Muziek Podium Zeeland is feitelijk een lange muzikale expeditie door de Veerse c.q. Zeeuwse ommelanden, een aaneenschakeling van concerten op locatie, in de vorm van een klassieke zomerserie, een fietstour en een project rond de Walcherse componist Von Brucken Fock.

 

DE ZOMER

Fietstour 23 juni van 10:30 – 17:00 uur

Wij organiseren weer de Zeeland – Muziektent – Fietstour. Een succesvolle formule die in 2018 een vervolg krijgt op

23 juni op Zuid-Beveland, startpunt de muziektent Manhuispoort, Zusterstraat 9, Goes. Het New Trombone ­Collective speelt Purcell, Gabrieli, Nyman en Bourgeois. Het zijn vijf mini-concerten in vijf verschillende muziek­tenten. De exacte route en tijden blijven vooralsnog een verrassing: de eigenlijke kaart en andere informatie ontvangt u

tegen inlevering van uw reserveringsbewijs bij het startpunt van de route. Het is zelfs mogelijk een fiets of e-bike te huren.

De Klassieke Zomerserie in Veerse kerken

De Klassieke Zomerserie is niet langer in de Grote Kerk in Veere.

In 2018 is er een andere invulling gevonden voor de kerk. Het is dus niet langer de Klassieke Zomerserie in de Grote Kerk Veere, maar de Klassieke Zomerserie in Veerse kerken! Muziek Podium Zeeland gaat in de ommelanden van de ­gemeente Veere, in de monumentale kerken van Zoutelande tot Vrouwenpolder 10 concerten te geven in de periode van

1 juli tot 2 september. Allen op zondagmiddag 15:30 uur.

Grote namen komen voorbij

Denk aan Rosanne Philippens, Hannes Minnaar, Daniel Rowland, en Naum Grubert, maar ook jong aanstormend talent als Ella van Poucke, Niels Baar en Michael Foyle. En niemand minder dan Alexander Ullmann, piano, de eerste prijswinnaar Internationaal Franz Liszt Pianoconcours 2017! Er is voor elk wat wils: een vioolrecital, meerdere pianorecitals, cello en viool, viool en piano, een strijkkwartet, een pianotrio, enz.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk in de agenda in dit magazine of raadpleeg: www.muziekpodiumzeeland.nl

Von Brucken Fock

Op 16 september sluiten wij het zomer­seizoen af in de tuin van Slot Ter Hooge met de Von Brucken Fock-manifestatie. Gerard von Brucken Fock was een Zeeuwse componist, geboren op Slot Ter Hooge, net buiten Middelburg.

Hij genoot rond 1900 de nodige faam, zowel nationaal als internationaal. Hoewel de componist lange tijd is vergeten, wordt zijn werk inmiddels weer opnieuw gewaardeerd en uitgevoerd. In de idyllische tuin zal een podium geplaatst worden waar prominente musici als Larissa Groeneveld, Frank van de Laar, Marianne Boer, Edith van Moergastel, Rien Balkenende en het ZED Chamber Choir onder leiding van Elisabeth Blom zullen optreden. Het programma is een bloemlezing uit het oeuvre van Von Brucken Fock.

DE WINTER

St. Jacobskerk en de Zeeuwse Concertzaal

In de winter organiseert Muziek Podium Zeeland in de St. Jacobskerk diverse concerten, met twee uitstapjes naar de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Er zijn in 2018 zes prachtige concerten te beluisteren met zeer uiteenlopende samenstelling en programma’s. Van Barok (het Amsterdam Baroque Orchestra) tot eigentijdse muziek (Daan Manneke). Op 21 september is in Vlissingen de aftrap met de New York Polyphony, gevolgd door Capella Amsterdam op 30 september.

Daan Manneke – De Grote Archipel

Een bijzonder concert op 12 oktober is in de Zeeuwse Concertzaal, Middel­burg. De Grote Archipel valt in zes delen uiteen. Elk deel is apart opgedragen aan een pianist, waar de componist een speciale band mee heeft, te weten Helena Basilova, Kelvin Grout, Daniel Kramer, Geoffrey Madge en Hannes Minnaar.

Deze pianisten zullen eenmalig De Grote Archipel als een soort estafette spelen. Van deze bijzondere gebeurtenis zal een live cd-opname gemaakt worden. Het eerste gedeelte van dit concert wordt ook verzorgd door de genoemde zes pianisten, die een feestelijke set zullen verzorgen met componisten, die hun stempel op het werk van Manneke hebben gedrukt. Van Claude Debussy tot Ton de Leeuw.

Busch Trio

Op zaterdag 20 oktober zijn we weer terug in de Zeeuwse Concertzaal. U kunt dan genieten van het Busch Trio. Met de Zeeuwse topviolist ­Mathieu van Bellen en de broers ­Epstein. In november zullen twee ­totaal verschillende ­orkesten ­optreden. Op 16 november het Amsterdam Baroque ­Orchestra o.l.v. Ton Koopman (i.s.m. het Netwerk Oude Muziek) en op vrijdag 30 november het symfonieorkest de Philharmonie Zuidnederland. Bij de Philharmonie treedt pianist Hannes Minnaar op, ook een Zeeuwse topsolist.

Kerst in de St. Jacobskerk

Donderdag 13 december wordt u al in kerststemming gebracht. De St. Jacobs­kerk heeft een mooie en inmiddels langdurige traditie van kerstconcerten door prominente Engelse vocale ensembles. Dit keer kunt u genieten van The Choir of the King’s Consort o.l.v. Robert King met traditionele kerstmuziek (Christmas Carols), werken van o.a. Tallis, Byrd, Parry & Vaughan Williams. In 2002 mocht dit koor het gouden jubileum van koningin Elisabeth II opluisteren. Het koor was toen al wereldberoemd en wist – dit is bijzonder in de oude muziek – zelfs de magische grens van 1 miljoen verkochte cd’s te passeren. Ook nu zingt dit koor muziek van eigen bodem: een tocht langs 500 jaar Engelse kerstmuziek.

 

www.muziekpodiumzeeland.nl

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram