Samen muziek maken!

Zeeuws Klassiek januari-juni 2019 28 november 2018

author:

Samen muziek maken!

De meeste lezers van deze tweede editie van Zeeuws Klassiek zijn waarschijnlijk geïnteresseerd in muziek.

Een aantal van u speelt zelfs een instrument of heeft dat mogelijk bespeeld. Maar heeft u weleens in een orkest gespeeld?

Wij kunnen ons voorstellen dat er een drempel is om weer muzikaal aan de slag te gaan, na misschien vele jaren waar dat instrument in vergetelheid op zolder heeft gelegen. Maar er is veel veranderd in de wereld van muziekonderwijs. Naast een ruime mogelijkheid aan muzieklessen bij onze organisatie, zijn er prima meespeelstudieboeken op de markt. Ook wij kunnen niet heen om het grote online aanbod op dat gebied. Toch gaat er niets boven het echt samen met andere (amateur) musici muziek maken. Van dat ene A4-tje met noten van uw partij samen met anderen een volledig muziekstuk creëren. Iets mooiers is er toch niet? En aan samen iets moois ontwikkelen zit toch zeker geen leeftijdsbeperking?

Een pilot: wie heeft de ambitie om overdag muziek te maken?

Vanuit onze passie voor muziek kwamen wij tot het volgende idee: vanuit de Zeeuwse Muziekschool willen we graag een pilot starten voor een orkest op een door­de­weekse dag in de ochtenduren. We vermoeden namelijk dat er best een aantal van u inmiddels meer gelegenheid en ambitie hebben om overdag muziek te maken. We denken in eerste instantie aan een pilot, een kortlopend project van 10 repetities met ter afsluiting een optreden tijdens ons leerlingenconcert in de Zeeuwse Concertzaal op 29 maart 2019.

Een korte afgeronde periode is voor u wellicht eenvoudiger in te plannen. Voor ons is het een mooie gelegen­heid om de behoeften en belangstelling te inventariseren.
Bovendien biedt een afgeronde periode met een kort optreden ter afsluiting de uitdaging om wel degelijk serieus met elkaar aan de slag te gaan. Daarbij speelt het te bereiken niveau een kleine rol in vergelijking tot het sociale element van op plezierige wijze samen iets moois te creëren.

Aanmelden

Wij lopen helemaal warm voor dit idee, wellicht u ook? Of misschien kent u iemand die dit project helemaal ziet zitten. Tip hem/haar dan! Op maandag 10 december is er een proefbijeenkomst van 10.00 – 11.30 uur. De repetities starten vervolgens maandag 14 januari 2019 van 10.00 – 11.30 uur in de muziekschool in Middelburg. Het genre dat wordt gespeeld zal sterk afhangen van de deelnemende instrumentalisten, maar ook van hun gezamenlijke voorkeur. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via info@zeeuwsemuziekschool.nl. Heeft u belangstelling maar die dag geen gelegenheid of heeft u andere vragen laat het ons dan a.u.b. ook via dat mailadres weten.

 

Zeeuwse Muziekschool

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram