Talentenopleiding­

Zeeuws Klassiek juni-december 2018 25 juni 2018

author:

Talentenopleiding­

Bij de Zeeuwse Muziekschool ­vinden we natuurlijk het aller­belangrijkste dat leerlingen ­plezier beleven aan zingen of het (leren) bespelen van een instrument. Daarnaast worden we er heel blij van als een leerling bovengemiddeld ­
talent en grote inzet laat zien. Die leerlingen bieden we graag ­extra mogelijkheden door ze in aanmerking te laten komen voor
een plaatsje in de talentenopleiding.

Leerlingen van de talentenopleiding krijgen langer les en kunnen speciale workshops of masterclasses volgen. Van hen wordt dan wel verwacht dat ze heel regelmatig optreden. Spelen op het podium voor een groter publiek is voor hen een wezenlijk element van de muzikale training.

Momenteel zitten er 15 jonge Zeeuwse muzikanten in onze Talentenopleiding. Een van hen, Christian Jongepier, heeft al diverse malen meegespeeld met Het Zeeuws Orkest, maar ook anderen hebben mooie prestaties neergezet zoals het winnen van landelijke concoursen. Kortom, we zijn heel trots op deze leerlingen, die mede ons visitekaartje zijn.

Van de huidige groep toont de meerderheid een uitgesproken voorkeur voor klassieke muziek. Dat is best bijzonder voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Aan de muziekkeuze wordt namelijk geen voorwaarde gesteld voor deelname aan de talentenklas.

Er wordt trouwens niet gestuurd in de muziekkeuze van de leerlingen, of zij nu de reguliere opleiding volgen of de talentenopleiding. Al wordt er natuurlijk wel naar gestreefd dat leerlingen met een zo’n breed mogelijk genre in aanraking komen wanneer zij instrumentale of vocale lessen bij onze muziekschool volgen. Het is wel bijzonder om te zien dat naarmate jongeren langer muzieklessen volgen, zij vaak ook vanuit zichzelf al die bredere interesse tonen. Naast hun ‘natuurlijke’ belangstelling voor eigentijdse muziek groeit vaak de waardering voor klassieke muziek.

Als Zeeuwse Muziekschool kunnen wij zo, zonder daar bewust op te sturen, bijdragen aan het levend houden van klassieke muziek!

 

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram