Zeeuwse Cultuur Agenda juni-september 2019

Van Zeeuws Klassiek naar de Zeeuwse Cultuur Agenda

8 juni 2019

author:

Van Zeeuws Klassiek naar de Zeeuwse Cultuur Agenda

In 2018 zijn we gestart met Zeeuws Klassiek; een samenwerking van elf partners in de sector klassieke ­muziek. We hebben hierbij bewust gekozen voor een glossy uitstraling en een ruime ­verspreiding in een hoge oplage.

Dit heeft duidelijk gewerkt. Zoals we hoopten is het tijdschrift echt een daverend succes geworden. Wij kregen ­reacties als: “Wat een prachtig blad” of “Ik wist niet dat er zoveel culturele activiteiten zijn in onze ­provincie” maar ook “Wat een prachtige samenwerking tussen culturele partners”.

En nu maken we in de samenwerking een volgende stap.

Zo’n 50 culturele partners presenteren zich ­gemeenschappelijk aan u in deze nieuwe uitgave de “Zeeuwse Cultuur Agenda”.

Cultuur is van belang voor een plezierig leefklimaat en dient daarmee ook het economische vestigingsklimaat in onze mooie provincie. Samenwerking is een toverwoord dat helpt om culturele partners en hun evenementen zichtbaar te maken voor een groter publiek.

Heden is de zomereditie. Traditioneel het seizoen van de grote festivals. Concert at Sea, het Zeeland Nazomerfestival en Film by the Sea in september. Hoogte­punten in het culturele leven van Zeeland. Maar er zijn ook andere nieuwe ontwikkelingen te melden zoals de ontwikkelingen van de Grote Kerk van Veere als cultuurpodium en de Oostkerk in ­Middelburg. Er is ook aandacht voor beeldende kunst en musea met langer lopende exposities. De rubriek met concert- en cd-recensies krijgt een interessante uitbreiding naar literatuur. En onze ‘Paradijsvogel’ in dit nummer Alex Mallems, is de man die al 20 jaar door Zeeland rijdt om het mooiste Zeeuwse decor te zoeken voor elke keer weer verrassende en prachtige buitenproducties.

De samenwerking van culturele partners in Zeeland beperkt zich niet tot het uitbrengen van een tijdschrift.

Ook op social ­media en wellicht bij live events gaat u ons terugvinden. Wij zijn ervan doordrongen dat we samen sterker zijn en graag een grotere zichtbaarheid willen realiseren in onze mooie provincie. Cultuur en Media zijn in transitie. U gaat steeds meer uitgesteld kijken en gebruikt daarbij themakanalen en internetportals. Welke ontwikkelingen kunnen wij verwachten? Daarom in dit nummer een interview met Omroep Zeeland en met de cultuurzender Parmando24 Culture. Wat kunnen zij voor u als cultuurliefhebber betekenen?

Wij wensen u heel veel leesplezier met dit nieuwe nummer. Kijk voor de actuele agenda op onze website. Of nog beter… laten we contact houden via onze maandelijkse Nieuwsbrief. Als u zich inschrijft en abonneert kunt u als eerste het volgende tijdschrift dat eind september uitkomt, downloaden. En natuurlijk krijgt u de ­gedrukte versie uitgereikt als u een van onze voorstellingen of concerten bezoekt. Namens alle partners wens ik u toe: Geniet van cultuur in Zeeland.

Rob Bakker,

hoofdredacteur

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram