Zeeuwse Cultuur Agenda juni-september 2019

Zeeland Nazomer Festival

8 juni 2019

author:

Zeeland Nazomer Festival

Van 27 augustus tot en met 7 september barst de 19e editie van Zeeland Nazomerfestival los met theater op locatie in Zeeland en muziek op het ­Abdijplein in Middelburg.

Theater op bijzondere locaties

‘De scherpste pen van Vlaanderen’, Tom Lanoye, schrijft een zwarte komedie over theater in tijden van Netflix. In ‘Wie is Bang’ maakt een ouder wordend acteurskoppel – gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs – de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. ‘Wie is Bang’ speelt in de ­gerenoveerde Stadsschouwburg van Middelburg.

‘De Vallei’ van Hans Op de Beeck en Eric Slechim, is meeslepend muziektheater over de banaliteit van geweld, waarheid en verzoening, en hoe grote rampen uitgespeeld worden op het meest intieme en ­persoonlijke niveau. Naast acteur Dirk Roofthooft staan sopraan Lore Binon en saxofoonkwartet BL!NDMAN in de Machinefabriek in Vlissingen.

De festivalhit van Zeeland Nazomerfestival 2018, ‘Winterreise’, is wegens groot succes ook deze editie te zien op het indrukwekkende Fort Ellewoutsdijk. In ‘Winterreise’ – naar het meesterwerk van Schubert – wordt vanuit verschillende standpunten vorm gegeven aan de waanzin van oorlog.

Naast locatietheater programmeert Zeeland Nazomerfestival dit jaar hedendaagse dans van gezelschappen uit Nederland en Vlaanderen.

Bach en Nederpop op het Abdijplein

Het Abdijplein in Middelburg vormt traditiegetrouw het hart van het Zeeland Nazomerfestival. Het saxofoonkwartet BL!NDMAN staat tijdens ZNF 2019 op de planken met de locatievoorstelling ‘De Vallei’.

Tijdens de openingsavond van het Abdijplein gaan ze op de klassieke tour met Bach en spelen werk van Louis Andriessen, Steve Reich en Eric Sleichim. Ook HAEVN is deze avond van de partij.

Grote namen uit de Nederlandse muziekscene staan garant voor diverse nazomerfeestjes: Wende, Black Bird, Davina Michelle, 3JS, Danny Vera, Frank Boeijen, Nielson en Jett Rebel staan deze zomer op het podium in Middelburg. Het voorprogramma is in handen van de Zeeuwse talenten van PopaanZee.

Naast het muzikale geweld keert natuurlijk de picknick, het nazomerzingen en -dansen terug naar het plein. En op woensdag 4 september gaan de kindervoetjes van de vloer tijdens een spetterend concert van Samba Salad. Het Festivalhart is tevens het vertrekpunt voor drie theatervoorstellingen: ‘Nou, dag’ van Marijn Brouwers, ‘For Mattia’’ van Douwe Eisenga en ‘Norway Today’ van Theaterproductiehuis Zeelandia.

www.theaterzeelandia.nl

Foto: Lex de Meester

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram