Zeeuws Vocaal Ensemble gaat voor de top in het amateur- segment

Zeeuws Klassiek juni-december 2018 25 juni 2018

author:

Zeeuws Vocaal Ensemble gaat voor de top in het amateur- segment

Het Zeeuws Vocaal Ensemble (ZVE) is een ambitieus koor. Het wil zich onder­scheiden van andere (kamer)­koren en oratoriumverenigingen ‘op het gebied van artistieke kwaliteit, koorklank en programmering’.
Patrick van der Linden staat aan het roer van deze ambitieuze groep.

Uitstekende sfeer

In 2018 bestaat het Zeeuws Vocaal Ensemble 30 jaar. Het koor telt 29 leden. Lid van het eerste uur Gerda Dousma (62 jaar): “Er is veel veranderd in de afgelopen 30 jaar. Eén ding is echter niet veranderd: de uitstekende onderlinge sfeer!” Jongste en meest recente lid is Lise Kuiper (19 jaar): “Ik vind het heel erg fijn om te zingen en geniet er elke maandagavond weer van. Onze dirigent vertelt interessante dingen over de ­muziek en ook tijdens het zingen leer ik veel van hem.”

Discipline

Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan het Zeeuws Vocaal Ensemble? “Het koor is gedisciplineerd en leergierig. De koorleden willen graag steeds beter zingen. Daarom kiezen de leden ervoor te investeren in kwaliteitsverbeterende maatregelen zoals koorscholing, thuisstudie, enzovoort”, legt dirigent en tevens artistiek leider Patrick van der Linden uit.

Ambitie

“Het Zeeuws Vocaal Ensemble heeft alle mogelijk­heden een kamerkoor te zijn voor ambitieuze koor­zangers, die openstaan voor vocale uitdaging en met elkaar willen genieten van de meest prachtige koormuziek” geeft van der Linden aan. “De Hohe Messe van Bach voerden we onlangs uit. Dat is voor mij wel het summum van de koormuziek. De uitvoering was een prachtig hoogtepunt, net zoals het Mozartfestival in 2017.”

Toekomstmuziek

Op de vraag welk stuk de dirigent graag nog eens op Zeeuwse bodem zou uitvoeren antwoordt hij: “Ik zou graag nog eens Le Roi David van Honegger willen uitvoeren, voor mij een hoogtepunt uit de eerste helft van de 20e eeuw. Dit stuk is ook goed als fraai educatief werk te brengen naar liefhebbers om ook modernere klassieke muziek uit te leggen en te promoten.”

30 juni: Zomeravondconcert

Geerteskerk te Kloetinge. Uiteenlopende werken die geprogrammeerd zijn als een muzikale ‘mis’.  Aanvang: 20.00 uur.

23 en 24 november: Waterconcerten

Concerten in Zierikzee (Grote Kerk) en Terneuzen (Grote Kerk) met muziek rondom het thema ‘Water’. Aanvang: 20.00 uur.

Deel dit bericht:
LinkedIn
Share
Instagram